Oomega-3 rasvhapped on asendamatud toitained, mis toetavad südame, aju ja nägemise toimimist1. Kahjuks ei suuda meie keha neid ise toota ja seetõttu peavad need olema püsivalt osa meie tervislikust toitumisest.
Parim oomega-3 rasvhapete allikas on rasvased merekalad nagu lõhe, tuunikala ja makrell. Me peaksime sööma neid vähemalt 2-3 korda nädalas2.
Eestlased söövad enamikust teistest Euroopa rahvastest vähem kala. Seda kinnitab ka ametlik statistika. Eesti inimesed tarbivad neli korda vähem kala kui näiteks Norra elanikud4. Selleks võib olla mitmeid põhjuseid, näiteks kvaliteetse kala kõrge hind. Või siis paljud inimesed lihtsalt ei armasta kala.
Kui Teil olete üks neist inimestest, kes harva kala sööb, siis on mõistlik täiendada oma toidumenüüd oomega-3 rasvhapete toidulisandiga. Üks neist toidulisanditest ongi OmegaMarine™ Premium.
1 Eikosapentaeenhape (EPA) ja dokosaheksaeenhape (DHA) aitavad kaasa normaalsele südametalitlusele. Kasulik toime ilmneb igapäevasel 250 mg EPA ja DHA tarbimisel.
Dokosaheksaeenhape (DHA) aitab säilitada normaalset ajutalitlust Kasulik toime ilmneb igapäevasel 250 mg DHA tarbimisel.
Dokosaheksaeenhape (DHA) aitab hoida normaalset nägemist. Kasulik toime ilmneb igapäevasel 250 mg DHA tarbimisel.
2 Allikas: Euroopa Liidu Komisjoni toitumissoovitusi sisaldava raporti kokkuvõte https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en
4 https://ec.europa.eu/oceans-and-fisheries/facts-and-figures/facts-and-figures-common-fisheries-policy/consumption_en [ligipääs: 08.04.2022]